Yli-Viikari lausui, Laschet nauroi, Merkel pukeutui mustaan. Harkitut viestit paljastavat paljon, harkitsemattomat vielä enemmän.

Saksan liittokansleriksi pyrkivä Armin Laschet nauroi taustalla, kun liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier esitti surunvalittelunsa ihmishenkiä vaatineen tulvakatastrofin tiedotustilaisuudessa. Tilanne tallentui viime lauantaina sekä kuviin että videolle. Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministerin Armin Laschetin nimi on tuttu, sillä kristillisdemokraattisen CDU:n johtaja on ollut vahva ehdokas liittokansleri Angela Merkelin seuraajaksi syyskuussa. 

Harvoin näkee tämän tason viestinnällistä katastrofia hetkellä, jolloin ihmiset surevat luonnononnettomuuteen joutuneiden kohtaloa. Ei siis yllättävää, että Saksan mediassa kyseenalaistettiin Laschetin sopivuus valtionjohtoon, vain muutaman sekunnin reaktion tähden. 

Viestintäkatastrofin jälkeen Laschet luonnollisesti pahoitteli käytöstään ja vaikutelmaa, joka tilanteesta syntyi. Hän kirjoitti tutustuneensa koko päivän tulvatuhoihin ja oli niistä järkyttynyt. 

Hyvä aikomus osoittaa myötätuntoa ja aitoa välittämistä valui hiekkaan iloisten naurunpyrskähdysten myötä. Viestinnän kokonaisvaltaisuus tuli jälleen todistettua. 

Jatka lukemista ”Yli-Viikari lausui, Laschet nauroi, Merkel pukeutui mustaan. Harkitut viestit paljastavat paljon, harkitsemattomat vielä enemmän.”

Kuntapolitiikassa avoin ja toisia arvostava viestintä vahvistaa luottamusta päätöksentekijöihin

Menestyksen tuoma ilo yhtä hyvin kuin pahimmalta tappiolta välttymisen huojennus loistivat kokeneiden puoluejohtajien kasvoilta sunnuntaina. 

Kun kuntavaalin tulos oli armoton, puolueen puheenjohtaja pystyi löytämään heikonkin menestyksen alta positiivisia signaaleja. 

Vaikka puolueiden keulakuvat ovat kaikki taitavia sanavalinnoissaan, olemuksesta ei jäänyt epäselvää, kuka oli voittaja, kuka häviäjä. Viestintä on kokonaisvaltaista. 

Some täyttyi valittujen ilosta, kun paikat olivat varmistuneet. Valtuuston ulkopuolelle jääneet ovat sulatelleet tulosta ja kiittäneet niitä, jotka tukivat ja äänestivät. 

Somevirrasta erottui karvasta pettymystä avoimesti kuvannut vihreiden helsinkiläinen ehdokas Riia Järvenpää, joka totesi Twitterissä: “Mä en kommentoi politiikkaa enää hetkeen, meen vaan miettimään miten tein niin pahan virhearvion että käytin kuusi viikkoa työaikaa ja 2000 omista asuntosäästöistä nostettua + äidiltä saadut sataset tähän. Sain satoja lupauksia äänistä. Ei tullut. Meen nyt itkemään ja nukkumaan.” 

Jatka lukemista ”Kuntapolitiikassa avoin ja toisia arvostava viestintä vahvistaa luottamusta päätöksentekijöihin”

Työharjoittelussa syntyi logo ja hakukoneet tulivat tutuiksi – markkinoinnin ja viestinnän harjoittelu iTellossa oli oikeaa työtä

Olen Elias Nissilä, 26-vuotias tradenomiopiskelija Satakunnan ammattikorkeakoulusta. Aloitin työharjoittelun iTellossa maaliskuun alussa, ja kolmen kuukauden harjoittelun jälkeen voin anoa tradenomin papereita koulultani. Työharjoittelupaikan löytäminen vallitsevan pandemian aikana oli hankalaa, joten iTellosta saamani harjoittelupaikka pelasti mahdollisuuteni valmistua kuluvan lukuvuoden aikana. International business -tradenomiopintoni ovat sisältäneet useita liiketalouteen liittyviä kursseja, joista monet ovat käsitelleet myös kansainvälisiä näkökulmia. Opintolinjallani kaikki opinnot on suoritettu englanniksi. 

Työharjoitteluni on sisältänyt paljon uuden oppimista. Digimarkkinointiin ei koulukursseilla ole kummemmin perehdytty. Esimerkiksi käsitteet kuten hakukoneoptimointi tai Google Analytics olivat entuudestaan vain tuttuja termejä, mutta niiden merkityksestä minulla ei ollut tarkkaa tietoa. iTellossa olen kuitenkin päässyt oppimaan digimarkkinoinnin työkalujen käyttöä. Olen myös päässyt soveltamaan niitä ammatillisessa ympäristössä, mikä on ehdottomasti nostanut itseluottamustani tulevana liiketalouden ammattilaisena.  

Jatka lukemista ”Työharjoittelussa syntyi logo ja hakukoneet tulivat tutuiksi – markkinoinnin ja viestinnän harjoittelu iTellossa oli oikeaa työtä”

Puhu sanoilla, joita itse haluat kuulla – kunnioitus on aliarvostettu hyve

Jokainen voi nostaa keskustelun tasoa ja valita sanansa huolella. Varsinkin jos malttaa olla provosoitumatta. Alatyyliset ilmaukset eivät vie väittelyä kohti ratkaisua, vaan yllyttävät nokitteluun, joka ei ole kunniaksi kenellekään. 

Poliittiseen debattiin on aina kuulunut vastustajan haastaminen. Jo nimitys vastustaja kertoo, että ollaan eri puolilla. 

Toisaalta politiikkaan ovat aina liittyneet ihailtavan luovat neuvottelut, joiden tuloksena syntynyttä sopua on katsomossa voinut vain ihmetellä. 

Vaikka toisin voisi luulla, poliittinen tila ei kapene toista ihmistä kunnioittavasta käytöksestä. 

Jatka lukemista ”Puhu sanoilla, joita itse haluat kuulla – kunnioitus on aliarvostettu hyve”

Kunnassa kaikki on viestintää – kuntavaalien alla on tuhannen taalan paikka puhua tärkeimmistä asioista

Onneksi on vaalit! Vaalit ovat äänestäjän kulta-aikaa. Varsinkin jos valtaan pyrkivät käyttävät tilaisuuden hyväkseen ja kertovat, mitä tavoittelevat.  

Kuntavaalien siirto kesäkuuhun ja koronaepidemian edes vähän hellittäessä ehdokkaat toivottavasti alkavat pian kampanjoida. Äänestäjä odottaa jo tietoa, millaisia päätöksiä on luvassa seuraavan neljän vuoden aikana. 

Päättäjäksi pyrkivällä on loistotilaisuus nostaa esiin niitä kaikkein tärkeimpiä asioita. Myös viranhaltijoille vaalien alusaika on otollista aikaa tuoda ratkaisua odottavia asioita ja epäkohtia julkiseen keskusteluun. 

Media seuraa päätöksentekoa, lupauksia, tavoitteita ja saavutuksia koko valtuustokauden mutta ruotii sanoja ja tekoja vaalien alla poikkeuksellisen tarkasti. 

Yleisöä kiinnostaa uusien ehdokkaiden lisäksi jatkokautta hakevat valtuutetut, jotka ovat vastuussa kuluneen kauden päätöksistä tai päättämättä jättämisestä. 

Jatka lukemista ”Kunnassa kaikki on viestintää – kuntavaalien alla on tuhannen taalan paikka puhua tärkeimmistä asioista”