Mitä tulikaan sanottua? Eli tarkista, tarkista ja vielä kerran tarkista

Syyttäjälaitos otti Twitterissä viime perjantaina (11.12. klo 21.27) kantaa uutisointiin, jota se halusi iltamyöhään korjata: ”Toisin kuin tänään on uutisoitu, poliisirikosten tutkinnanjohtajalla Heikki Steniuksella ei ole tutkinnassa rikosepäilyä, joka kohdistuisi valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiseen tai sisäministeri Maria Ohisaloon.”

Uusimmista uutisista paitsi jäänyt lukija hämmästyi: mistä rikoksesta valtakunnansyyttäjää tai sisäministeriä yllättäen epäillään, tai siis ei epäillä.

Heitä ei epäilty mistään, mutta kun muutoin hankalaa uutista haluttiin selventää, lopputulos näyttäytyi entistä epäselvemmältä.

Jatka lukemista ”Mitä tulikaan sanottua? Eli tarkista, tarkista ja vielä kerran tarkista”

Älä pelästy palautetta – jos haluat vaikuttaa, osallistu keskusteluun

“Hämärintä palautetta tulee, kun on haastatellut vihreiden puheenjohtajaa. Sitä on neljää sorttia: 1.vihreiden ja 2. perussuomalaisten kannattajat suuttuvat, 3. totaali-dada-osasto suuttuu, 4. kokoomuksen kannattajat vinoilevat.” Näin tiivisti Ylen toimittaja Seija Vaaherkumpu Twitterissä (14.11.) palautetta, jota sai haastateltuaan Vihreitten puheenjohtajaa, sisäministeri Maria Ohisaloa Ylen Ykkösaamussa. 

Palautteen kirjo kuulostaa tutulta, vaikka oman kokemukseni mukaan haastateltavan puoluekannalla ei välttämättä ole väliä.

Jatka lukemista ”Älä pelästy palautetta – jos haluat vaikuttaa, osallistu keskusteluun”